8. február – Medzinárodný deň modlitieb za obete obchodovania s ľuďmi

8. februára, v deň sv. Jozefíny Bakhity, patrónky obetí obchodovania, pozývame k spoločnej modlitbe za obete, ktoré zažili či stále prežívajú hrôzy otroctva. Obete obchodovania s ľuďmi nachádzame všade vo svete a výnimkou nie je ani Slovensko. V modlitbe si prostredníctvom ich vlastných slov pripomíname hlasy obetí, ktoré sa podarilo zachrániť, a prosíme za obnovu ich životov i za tých, čo sú stále zotročení.
 
Pre pandemické opatrenia tento rok pozývame k modlitbe za obete obchodovania v malých spoločenstvách. Rodiny i jednotlivci sa môžu zapojiť vo svojich bezpečných bublinách. 

Môžete si dnes večer naladiť Rádio Lumen o 19:00 hod., kde odznie modlitba za obete spolu so svedectvami tých, za ktorých sa modlíme (https://www.lumen.sk/; kliknúť na: „spustiť naživo?“, záznam bude následne sprístupnený v archíve).

Materiály pre tento ročník, nazvané Modlitba v bubline, ktoré možno využiť na modlitbu vo svojom malom spoločenstve doma s rodinou, blízkymi i jednotlivo, nájdete TU. Obsahujú i malú aktivitu pre najmenších, aby sa zoznámili so sv. Jozefínou Bakhitou prostredníctvom kresby.           

Ďakujeme všetkým za zapojenie sa do modlitby, či už aktívne, pasívne alebo len krátkou myšlienkou. Nezabudnime, že každý dobrý úmysel je krokom od všeobecnej ľahostajnosti a vedie k svetu bez otroctva.

NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 1