Rožňavský biskup pozýva k duchovnej adopcii zomierajúcich na Covid-19

Rožňavský biskup Mons. Stanislav Stolárik nás pozýva, aby sme si duchovne adoptovali zomierajúcich na COVID-19. Tí totiž končia svoju pozemskú púť často osamotení a duchovne nepripravení. Upozornil na to v homílii počas svätej omše, ktorú naživo prinieslo Rádio LUMEN.

„Pomôcť im môžeme obetovaním modlitby v hodine milosrdenstva (o 15:00 h), kedy sa mnoho ľudí modlí Korunku Božieho milosrdenstva, ale aj v inom čase dňa, kto ako môže, aby sme im vyprosili milosrdenstvo v okamihu odchodu z tohto sveta. Vytvorme ,bublinu Božieho milosrdenstva‘, do ktorej môžeme slobodne vstúpiť kedykoľvek a stretnúť sa, ,prisadnúť‘ v duchu k posteli umierajúceho a vyprosiť mu záplavu Božieho milosrdenstva. Lebo nie vždy sa môže dostať k umierajúcemu kňaz. Preto tam, kde sa nemôže dostať sviatosť, aby prišla milosť,“ uviedol biskup Stolárik.

Rádio LUMEN pridáva do modlitby o 15:00 hod. osobitnú výzvu. „Pozývame aj vás modliť sa spolu s nami a duchovne si adoptovať zomierajúcich na COVID-19,“ píše Rádio LUMEN. Viac informácií je možné nájsť v nahrávke na podcaste náboženský redaktor rádia Pavol Jurčaga.

NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 2