MIMORIADNE PÁPEŽSKÉ POŽEHNANIE „URBI ET ORBI“

Pápež František dnes (27. 3.) večer udelí mimoriadne eucharistické požehnanie Urbi et Orbi (Mestu Rímu a celému svetu). O 18:00 ho naživo odvysielajú TV LUX, RTVS i TA3.

Požehnanie Urbi et Orbi sa tradične udeľuje iba na Vianoce a Veľkú noc. Toto mimoriadne požehnanie ohlásil pápež František uplynulú nedeľu (22. 3.) počas poludňajšej modlitby Anjel Pána. Svätý Otec v príhovore prenášanom zo Sály bibliotéky pozval nás všetkých pripojiť sa cez médiá k spoločnej modlitbe, počúvaniu Božieho slova a adorácii, ktorej bude predsedať na prázdnom námestí pred Bazilikou sv. Petra. Adoráciu pápež František zakončí práve eucharistickým požehnaním Urbi et Orbi.

„Už teraz pozývam všetkých duchovne sa zúčastniť prostredníctvom komunikačných prostriedkov. Budeme počúvať Božie slovo, prednesieme naše prosby a budeme adorovať Najsvätejšiu sviatosť, s ktorou na záver dám požehnanie Urbi et Orbi, s ktorým bude spojená možnosť prijať úplné odpustky,“ povedal v nedeľnom príhovore pápež František.

„Všetkým znovu pozývam, aby sa prostredníctvom komunikačných prostriedkov duchovne zúčastnili na modlitbe, ktorej budem predsedať napozajtra, v piatok o 18. hodine na priestranstve pred Bazilikou sv. Petra. Po počúvaní Božieho slova a adorácii Najsvätejšej sviatosti bude nasledovať požehnanie Urbi et orbi spojené s úplnými odpustkami,“ pridal počas stredajšej generálnej audiencie vo Vatikáne (25. 3.).

Toto eucharistické požehnanie určené mestu Rím a celému svetu bude spojené s možnosťou získať úplné odpustky, v duchu dekrétu Apoštolskej penitenciárie vydaného v súvislosti s naliehavou situáciou nákazy Covid-19.

NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 1