Stanovisko Konferencie biskupov Slovenska k očkovaniu proti COVID-19

Vzhľadom na otázky, ktoré dostávajú ohľadom očkovania proti Covid-19, slovenskí katolícki biskupi pokladajú za užitočné komunikovať nasledovné: je všeobecne známe, že Svätý Otec František, ako aj emeritný pápež Benedikt XVI. boli už dávnejšie zaočkovaní.

Svätá Stolica sa dlhodobo angažuje za dostupnosť vakcín zhotovených etickým spôsobom, a to nielen pre bohaté krajiny, ale aj pre chudobných a marginalizovaných.

Cirkev rešpektuje možnosť slobodného rozhodnutia každého človeka, vníma však úsilie zastaviť šírenie pandémie prostredníctvom očkovania ako prospešné a cení si výsledky práce lekárov a vedcov. Samozrejme, apeluje na maximálnu zodpovednosť vzhľadom na možné zdravotné komplikácie alebo vedľajšie účinky.

Naši biskupi, členovia KBS, sú proti ochoreniu Covid-19 zaočkovaní. V nezmenenej podobe platí stanovisko KBS z 8. decembra 2020, ktoré pripomenulo, že ochrana života a zdravia je vážnou morálnou povinnosťou – aj prostredníctvom overených a schválených očkovacích programov.

V kontexte vyššie uvedeného považujeme za náležité uviesť, že administrátor farnosti Čierny Balog Mgr. Stanislav Kocúr, ako aj výpomocný duchovný Mgr. František Havlík, sú proti COVID-19 taktiež zaočkovaní.

NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 2