Novéna o príhovor svätej Korony

Nitriansky biskup Mons. Viliam Judák udelil cirkevné schválenie Novéne o príhovor svätej Korony, patrónky proti chorobám a epidémiám. Modlitba novény je určená za oslobodenie od choroby a núdze v ohrození koronavírusom. Z nemeckého originálu ju preložila M. Nemčeková.

Svätá Korona sa uctieva v katolíckej Cirkvi ako mučenica. Žila okolo roku 160 po Kristovi v dnešnom Egypte v čase prenasledovania Cirkvi. Keď jej muža usvedčili ako kresťana, stála verne po jeho boku a poskytovala mu útechu a bezpečie. Aj sama zostala verná. Za svoje vyznanie ku Kristovi bola umučená; uviazaná medzi dve palmy a doslova roztrhnutá, keď jej mučiteľ rýchlym pohybom nechal uvoľniť ohnuté palmy nahor. Jej pamiatka sa uctieva 14. mája (resp. 15. mája, nakoľko 14. mája sa v Cirkvi slávi sviatok sv. Mateja, apoštola). V mariánskom kláštore v Aachene (Nemecko) sa nachádzajú relikvie tejto svätice. Svätá Korona sa od najstarších dôb mimoriadne uctieva, lebo sa považuje za patrónku proti chorobám a epidémiám. „Touto novénou sa chceme pridať k tejto tradícii a prosiť o jej príhovor a Božiu ochranu pred chorobou a smrťou,“ uvádza leták k novéne.

Pozývame vás k modlitbe tejto novény 9 dní pred spomienkou na svätú Koronu (od 6. do 14. mája). Stiahnuť si ju môžete TU. V piatok 15. mája, kedy budeme pri súkromnej sv. omši osobitne vzývať sv. Koronu o pomoc a ochranu, vás všetkých prosíme o duchovné spojenie – pôst a most modlitby na úmysel za odvrátenie pandémie koronavírusu v celom svete.

NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 1