Pozvanie k sláveniu Liturgie domácej cirkvi; nedeľná modlitba pre rodiny s malými deťmi aj pre dospelých

Drahí bratia a sestry, v týchto dňoch, keď ste doma so svojimi rodinami a nemôžete byť prítomní na svätej omši, si všetci uvedomujeme hodnotu daru rodiny i to, že Cirkev žije v rodinách a vďaka rodinám, ktoré v sebe uchránia živú prítomnosť Krista. V tomto exponovanom čase si môžeme viac uvedomiť to, že naše rodiny sú domácou cirkvou, ktorá žije zo spoločnej modlitby, z Božieho slova, z duchovného svätého prijímania, ktorých prvými sprostredkovateľmi ste vy, manželia a rodičia, a to nielen z moci sviatosti krstu, ale aj z moci a milosti sviatosti manželstva.
Ponúkame vám Liturgiu domácej cirkvi na nasledujúcu nedeľu i v ďalšie nedele a povzbudzujeme vás, aby ste sa spoločne stretli nielen pri sledovaní svätej omše prostredníctvom médií, ale aj pri tejto rodinnej liturgii. Text liturgie na najbližšiu Štvrtú pôstnu nedeľu (22. 3. 2020) si môžete stiahnuť TU. Texty liturgie nájdete každý týždeň na webe: zastolom.sk Túto liturgiu pripravil taliansky kňaz Renzo Bonetti (viac informácií nájdete TU).
 
Taktiež ponúkame dve verzie nedeľnej modlitby pre rodiny, pripravenej katolíckym kňazom Jozefom Možiešikom. Prvú, pre rodiny s malými deťmi aj s aktivitami, nájdete TU a druhú pre dospelých TU.
 
Do vašej pozornosti dávame aj krížové cesty formou prezentácií TU.
NávštevnosťPočet návštev dnes: _ Práve je online: 1